A treia aniversare a întronizării Sanctităţii Sale Patriarhul Kiril


Astăzi plinătatea Bisericii Ortodoxe Ruse se bucură sărbătorind în rugăciune către Bunul Dumnezeu cea de-a treia aniversare a intronizării Sanctităţii Sale Patriarhul Kiril. În catedrala, Hristos Mîntuitorul din Moscova, s-a săvîrşit Sfînta Liturghie la care s-au adunat ierarhii împreună cu mulţime de slujitori şi credincioşi, ca să plece genunchii înaintea Domnului cerînd puteri duhovniceşti, cu care al nostru Mare Domn şi Părinte să ducă crucea slujirii patriarhale.

Prea Fericitul Patriarh este un exemplu într-u slujirea jertfelnică a Mîntuitorului şi Bisericii Sale şi poate cel mai conştient (după mine chiar cel mai conştient) că această slujire nu poate fi realizată fără rugăciunea din inimă şi continuă a tuturor credincioşilor pentru Arhipăstorul lor.

Întotdeauna m-a impresionat la Sanctitatea Sa, cererea neîntreruptă ca noi fiii săi duhovniceşti să ne rugăm continuu pentru el.

Cu trei ani în urmă ca comentariu la un text, despre Patriarhul nou ales, am scris că se poate asemăna cu o locomotivă, care trebuie să ne ducă şi aş putea zice chiar să ne «tîrîie»(întrucât sîntem greu încărcaţi cu păcate) în Împărăţia lui Dumnezeu. Această locomotivă ne v-a duce mai uşor, dacă v-om asculta de îndemnul Patriarhului de a trăi după Evanghelie, de a ne curăţi prin pocăinţă de păcate şi a izvorî din inimă rugăciuni şi pentru el, căci aceste rugăciuni anume şi-i dau energie şi puteri de a urma prin Adevăr pe Calea cea spre Viaţă.

Am venit la Moscova din mai multe motive, dar cel mai însemnat este acesta, ca să fiu în această zi alături de el, Patriarhul meu, Patriarhul nostru. Mulţumesc Domnului că a fost posibil să vin, să mă întîlnesc şi să i-au binecuvîntare. În clipa întîlnirii mi-am adus aminte de cuvintele lui Antoine de Saint-Exupéry, că întîlnindu-te cu cineva, fie pe cît de scurt timp, nicidecum nu pleci mai departe singur, ci cu o parte din el, iar el rămîne cu o parte din tine, fiindcă strălucirea ochilor patriarhului care emană lumină divină, înţelepciunea îndemnurilor lui te străbat pînă la inimă, chiar fiind împietrit de păcătoşenia, pe care simţi că el o iartă şi te primeşte în inimă sa ca să se roage pentru tine să fii iertat şi de către Iubitorul de oameni, Mult Milostivul Dumnezeu.

Într-u mulţi ani, Prea Fericite Părinte!

Реклама
Запись опубликована в рубрике Portugalia / Португалия, Viaţa Bisericii / Церковная Жизнь с метками , , , , . Добавьте в закладки постоянную ссылку.

1 отзыв на “A treia aniversare a întronizării Sanctităţii Sale Patriarhul Kiril

  1. Văd că pr. Ioan şi-a dat drumul la voce. Slavă Domnului…

Scrie un comentariu sau o impresie la acest subiect:

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google+ photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google+. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s