Părintele Arsenie a participat la cea de-a XII-a ediţie a lecturilor închinate sărbătorii Adormirii Maicii Domnului


În perioada 23-26 septembrie la Kiev în incinta sălii conferinţelor de pe teritoriul Lavrei s-a desfăşurat cea de-a XII ediţie a lecturilor închinate sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, care în acest an au fost dedicate temei „Mărturie: tradiţii, forme şi nume”.

Organizatorii tradiţionali ai lecturilor sînt: Lavra Adormirii Maicii Domnului din Kiev, Academia de Teologie Ortodoxă din Kiev, Universitatea naţională  „Academia Movileană din Kiev”, Centrul Sf. Clement „Comuniunea şi dialogul culturilor”  ş.a.

La lucrările acestei ediţii au participat numeroşi teologi, filosofi, lideri religioşi şi sociali din diferite ţări cum ar fi Rusia, Bielorusia, Ucraina, Franţa, Italia. Printre ei un loc deosebit l-a ocupat părintele egumen Arsenie (Sokolov), parohul bisericii Tuturor Sfinţilor din Lisabona, care a reprezentat Portugalia. Este de menţionat faptul că Prea Cuvioşia Sa a ţinut şi un discurs, în care a vorbit despre fundamentele biblice ale mărturiei creştine în lumea contemporană.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Anunţuri / Анонсы, Diaspora / Диаспора, Portugalia / Португалия, Teologie Ortodoxă, Viaţa Bisericii / Церковная Жизнь și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Scrie un comentariu sau o impresie la acest subiect:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s