Arhim. Mihail Stanciu despre isihaştii din închisorile comuniste


DSCF0590

În data de 22 ianuarie 2013, la Biserica „Sf. Ioan Gură de Aur” din Cascais a conferenţiat arhimandritul Mihail Stanciu, fost stareţ la Mănăstirea Antim din Bucureşti, actualmente doctorand la Catedra de Istorie Bisericească a Facultăţii de Teologie din Tesalonic (Grecia). Tema conferinţei a fost: Mişcarea „Rugul aprins” şi părinţii isihaşti în închisorile comuniste.

În debutul conferinţei părintele Mihail a făcut o prezentare generală a mişcării „Rugul aprins”, după care s-a referit la unii reprezentanţi mai de seamă ai acesteia, printre care părintele Daniil Sandu Tudor, părintele Dumitru Stăniloae, părintele Sofian Boghiul (basarabean de origine), părintele Benedict Ghiuş, părintele Adrian Făgeţean şi alţi clerici şi mireni de la „Rugul aprins”.

Ascultătorii prezenţi, peste 30 la număr, s-au arătat încântaţi de credinţa şi statornicia unor părinţi aproape contemporani cu noi, despre care ştiau foarte puţin, şi tocmai de aceea l-au invitat pe părintele Mihail Stanciu să revină în parohia de la Cascais pentru a continua discuţiile despre aceşti înaintaşi în credinţă şi adevăraţi stâlpi ai Ortodoxiei în secolul XX.

La finalul conferinţei, invitatul a propus celor prezenţi câteva cărţi în format electronic, menite să ne întărească în credinţă şi nevoinţă duhovnicească.

În data de 23 ianuarie, părintele Mihail Stanciu a ţinut o conferinţă asemănătoare şi în parohia românească din Lisabona „Intrarea în Templu a Maicii Domnului”, la care au fost prezenţi în jur de 50 de credincioşi.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Portugalia / Португалия, Viaţa Bisericii / Церковная Жизнь și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Arhim. Mihail Stanciu despre isihaştii din închisorile comuniste

  1. Alexandru zice:

    Aţi putea pune înregistrarea conferinţei ???

Scrie un comentariu sau o impresie la acest subiect:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s