Arhim. Mihail Stanciu despre isihaştii din închisorile comuniste


DSCF0590

În data de 22 ianuarie 2013, la Biserica „Sf. Ioan Gură de Aur” din Cascais a conferenţiat arhimandritul Mihail Stanciu, fost stareţ la Mănăstirea Antim din Bucureşti, actualmente doctorand la Catedra de Istorie Bisericească a Facultăţii de Teologie din Tesalonic (Grecia). Tema conferinţei a fost: Mişcarea „Rugul aprins” şi părinţii isihaşti în închisorile comuniste.

În debutul conferinţei părintele Mihail a făcut o prezentare generală a mişcării „Rugul aprins”, după care s-a referit la unii reprezentanţi mai de seamă ai acesteia, printre care părintele Daniil Sandu Tudor, părintele Dumitru Stăniloae, părintele Sofian Boghiul (basarabean de origine), părintele Benedict Ghiuş, părintele Adrian Făgeţean şi alţi clerici şi mireni de la „Rugul aprins”.

Ascultătorii prezenţi, peste 30 la număr, s-au arătat încântaţi de credinţa şi statornicia unor părinţi aproape contemporani cu noi, despre care ştiau foarte puţin, şi tocmai de aceea l-au invitat pe părintele Mihail Stanciu să revină în parohia de la Cascais pentru a continua discuţiile despre aceşti înaintaşi în credinţă şi adevăraţi stâlpi ai Ortodoxiei în secolul XX.

La finalul conferinţei, invitatul a propus celor prezenţi câteva cărţi în format electronic, menite să ne întărească în credinţă şi nevoinţă duhovnicească.

În data de 23 ianuarie, părintele Mihail Stanciu a ţinut o conferinţă asemănătoare şi în parohia românească din Lisabona „Intrarea în Templu a Maicii Domnului”, la care au fost prezenţi în jur de 50 de credincioşi.

Реклама
Запись опубликована в рубрике Portugalia / Португалия, Viaţa Bisericii / Церковная Жизнь с метками , , , , . Добавьте в закладки постоянную ссылку.

1 отзыв на “Arhim. Mihail Stanciu despre isihaştii din închisorile comuniste

  1. Aţi putea pune înregistrarea conferinţei ???

Scrie un comentariu sau o impresie la acest subiect:

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s