Biserica din Lagos a fost reparată şi sfinţită


DSCF0657

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Nestor, episcop de Korsun, în ziua de sâmbătă, 9 februarie 2013, a avut loc sfinţirea mică a Bisericii „Sf. Ciprian de Cartagina” din oraşul Lagos, Portugalia. Slujba sfinţirii a coincis cu pomenirea mutării moaştelor Sf. Ioan Gură de Aur, mare ierarh şi teolog al Bisericii.

Din soborul de preoţi au făcut parte: egumenul Arsenie (Sokolov), parohul Bisericii „Tuturor Sfinţilor” din Lisabona; protoiereul Ioan Gherboveţchi, parohul Bisericii „Sf. Xenia” din Faro şi responsabil de parohia din Lagos; protoiereul Oleg Chiaburu, paroh al Bisericii „Sf. Ap. Andrei” din Setubal; egumenul Petru (Pruteanu), slujitor la parohia „Sf. Ioan Gură de Aur” din Cascais; preotul Ioan Bordian, slujitor la Biserica din Elvas şi protodiaconul Gavriil Gemănaru, slujitor la Bisericile din Faro şi Cascais.

La slujbă au fost prezenţi credincioşi atât din Lagos şi împrejurimi, cât şi din alte parohii ortodoxe ale Portugaliei, care au venit împreună cu păstorii lor la marea sărbătoare. 

Ca de obicei, slujba a fost săvârşită în limbile română, slavonă şi portugheză; după citirea Evangheliei, predica în limba română a fost rostită de egumenul Petru (Pruteanu), iar la sfârşitul slujbei predica în limba rusă a fost rostită de egumenul Arsenie (Sokolov). Cuvântul de mulţumire a fost rostit de protoiereul Ioan Gherboveţchi, care şi-a manifestat bucuria pentru prezenţa preoţilor şi credincioşilor la această slujbă solemnă, subliniind totodată contribuţia deosebită a familiei Costin din Aljezur şi a celorlalţi credincioşi implicaţi în reparaţia capitală a bisericii şi instalarea iconostasului primit în dar de la parohia rusă din Zurich (Elveţia).

După Sfânta Liturghie, credincioşii parohiei din Lagos au organizat o agapă frăţească la care au invitat pe toţi cei prezenţi.

DSCF0600

DSCF0606

DSCF0616

DSCF0637

DSCF0639

DSCF0668

DSCF0679

Реклама
Запись опубликована в рубрике Anunţuri / Анонсы, Portugalia / Португалия, Viaţa Bisericii / Церковная Жизнь с метками , , , , , , , . Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Scrie un comentariu sau o impresie la acest subiect:

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s