Icoana Maicii Domnului «Censtohova» a vizitat parohia din Faro


IMG_0852

În perioada 26-27 martie credincioşii din sudul Portugaliei au avut posibilitatea să se închine icoanei Maicii Domnului numită «Censtohova». Această icoană este copia icoanei «Odighitria» («Călăuzitoarea / Povăţuitoarea»), care conform tradiţiei a fost pictată de Evanghelistul Luca.

Vizita icoanei în Portugalia face parte din pelerinajul numit «De la un ocean la celălalt», care a început pe 14 iunie 2012 de pe ţărmul Oceanului Pacific, din Vladivostok (Rusia) şi termină pe 14 aprilie a.c. în Nazaré (Portugalia), pe litoralul Atlanticului. Acest pelerinaj are scopul de a ne chema pe toţi, de la Răsărit pînă la Apus, în apărarea vieţii şi a familiei.

Graţie bunăvoinţei organizatorilor pelerinajului icoanei în Portugalia, a fost posibil ca în agendă să fie inclusă şi aducerea ei în parohia noastră din Faro, unde sute de creştini ortodocşi au venit să se roage Născătoarei de Dumnezeu, pentru a ne arăta calea spre biruinţă asupra acestor atacuri împotriva valorilor vieţii.

Totodată am primit şi promisiunea, că după data de 14 aprilie v-a fi făcută încă o schimbare în program şi icoana nu se v-a întoarce imediat în Polonia, la mînăstirea din Yasnaia Gora unde este păstrată, ci v-a rămîne încă pentru cîtva timp în Portugalia şi atunci v-a vizita şi parohiile noastre din Cascais şi Setubal. O minune a Maicii Domnului! Să dea Bunul Dumnezeu să se săvîrşească!

Реклама
Запись опубликована в рубрике Diaspora / Диаспора, Portugalia / Португалия, Viaţa Bisericii / Церковная Жизнь с метками , , , , , , , . Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Scrie un comentariu sau o impresie la acest subiect:

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google+ photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google+. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s