Ierom. Petru Pruteanu – Conferinţă despre Sfintele Taine (video)


Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Sfintele Taine, Teologie Ortodoxă, Viaţa Bisericii / Церковная Жизнь și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Ierom. Petru Pruteanu – Conferinţă despre Sfintele Taine (video)

 1. iubire zice:

  Părinte Petru, pentru copiii din familiile necredincioşilor nu este mult mai greu să ajungă la credinţa cea adevărată, dacă rămân nebotezaţi? Dumnezeu nu ar putea face să lucreze în ei Taina Sfântului Botez, chiar dacă părinţii sunt necredincioşi?

   • iubire zice:

    Poate copiii sunt cuminţi şi poate chiar ajung să Îl dorească pe Dumnezeu. Nu ar suferi ei mult mai mult dacă ar fi nebotezaţi, în aceste cazuri? Ştiu o fetiţă care a suferit foarte mult în familia ei. A fost botezată abia după ce a ajuns omul de nădejde al preotului din satul ei, care îi preda şi religia. După câţiva ani, prin mai multe minuni a ajuns soră în mânăstire. Acum e rasoforă.
    Eu mă mai gândesc şi că poate se naşte mai repede şi mai puternic dorul după Dumnezeu în cei care au fost măcar botezaţi de mici.

   • lusortodoxia zice:

    Vorbim despre lucruri diferite.
    Botezul nu are efecte magice, ci dacă copilul trăieşte într-un mediu ortodox, botezul îl ajută să crească duhovniceşte, iar dacă nu are acest mediu, primirea Botezului este o batjocură şi o amăgire. Deci copiii pot fi botezaţi abia după ce se constată că are cine-l educa.
    Chiar Dvstră aţi confirmat faptul că Dumnezeu poate aduce la El pe cei încă nebotezaţi, care primind Botezul conştient, devin buni fii ai Lui.

Scrie un comentariu sau o impresie la acest subiect:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s