Prima Liturghie săvârșită la Almada


  • Sâmbătă 08 iulie la Almada în Capela Nossa Senhora da Piedade, cu binecuvântarea chiriarhului Eparhiei noastre, Preasfințitului Episcop Nestor, a fost săvârșită prima Liturghie.

Alături de protopopul parohiilor noastre din Portugalia, protoiereul Ioan Gherbovețchi, s-au rugat câteva zeci de credincioși, care s-au și împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului mulțumind astfel lui Dumnezeu pentru toate binefacerile primite de la El, inclusiv și pentru acest început al vieții euharistice în orașul lor.

În cuvântul de salut și de învățătură adresat enoriașilor protoiereul Ioan a făcut aluzie la Sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul menționând că fiecare credincios trebuie să se asemene preotului Zaharia, care slujea cu evlavie la «altarul tămâierii» și acolo unde aducea mulțumire Domnului i-a izvorît și bucuria, că rugăciunea i-a fost ascultată și-i va fi împlinită prin nașterea pruncului.

Domnul face ca omul să nu ducă lipsă de nimic din câte-i sunt folositoare pentru mântuire, deci și omul dator este să nu se lipsească pe sine de aducerea de mulțumire lui Dumnezeu, Binefăcătorul său.

Toți credincioșii prezenți și-au manifestat dorința ca Taina Frângerii Pâinii Domnului să fie cât mai des săvârșită aici, fiindu-le făgăduit de către părintele protopop că împreună cu egumenul Petru (Pruteanu), duhovnicul preoților protopopiatului nostru, se va strădui ca buna lor cerere să fie împlinită.

Реклама
Запись опубликована в рубрике Alte subiecte, Anunţuri / Анонсы, Diaspora / Диаспора, Portugalia / Португалия, Sfintele Taine, Viaţa Bisericii / Церковная Жизнь с метками , , . Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Scrie un comentariu sau o impresie la acest subiect:

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s